You are currently viewing Mikä on hyvä CPC?
Mikä on hyvä CPC?

Mikä on hyvä CPC?

Mikä on hyvä CPC? Tämä kysymys vaivaa monia digitaalisen markkinoinnin ammattilaisia ja yrityksiä, jotka pyrkivät kasvattamaan näkyvyyttään ja houkuttelemaan asiakkaita verkossa. Klikkaukselle maksettava hinta (CPC) on tärkeä mittari mainonnan kustannustehokkuudelle, ja sen optimointi voi vaikuttaa suoraan mainoskampanjan menestykseen.

Tässä artikkelissa tutkimme tarkemmin, mitä CPC tarkoittaa ja miksi se on niin tärkeä. Keskitymme myös siihen, mitä tekijöitä vaikuttavat CPC:n “hyvyyteen” sekä miten mainostajat voivat optimoida kampanjansa saadakseen parhaan mahdollisen tuoton investoinneilleen. Luvassa on hyödyllisiä vinkkejä, tosielämän esimerkkejä ja tarinankerrontaa, jotta aihe pysyy mielenkiintoisena ja helposti ymmärrettävänä.

Mikä tarkalleen on CPC?

Klikkaukselle maksettava hinta, eli CPC, on keskeinen käsite verkkomainonnassa. Se viittaa hintaan, jonka mainostaja maksaa jokaisesta mainoksen klikkauksesta. CPC-malli on suosittu mainostajien keskuudessa sen kustannustehokkuuden vuoksi, mutta mikä sitten on hyvä CPC ja miten voit optimoida mainoskampanjasi saadaksesi parhaan mahdollisen tuoton sijoituksellesi?

Mikä tekee CPC:stä “hyvän”?

CPC:n “hyvyys” riippuu monista tekijöistä. Yksi ratkaiseva tekijä on mainostajan tavoitteet. Jos tavoitteenasi on kasvattaa verkkoliikennettä, silloin haluat saada mahdollisimman paljon klikkauksia. Toisaalta, jos pyrit myymään tuotteita tai keräämään johtoja, haluat, että klikkauksista muodostuu myös konversioita. Siksi hyvä CPC on se, joka tukee tavoitteitasi ja tuo toivottuja tuloksia.

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.

CPC:n merkitys mainonnan onnistumisessa

CPC:llä on merkittävä rooli mainonnan onnistumisessa. Kun CPC on alhainen, mainostaja voi tavoittaa enemmän ihmisiä samaan budjettiin nähden, ja kampanja voi olla kustannustehokkaampi. Toisaalta korkea CPC voi syödä budjettia nopeasti ja rajoittaa mainosnäkyvyyttä.

Mikä on hyvä CPC?

Hyvä CPC riippuu toimialasta, kohdeyleisöstä ja mainonnan tavoitteista. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä enemmän kysyntää ja kilpailua jossakin on, sitä suuremmaksi CPC-hinta muodostuu.

Esimerkiksi hakusanamainonta perustuu suoranaiseen huutokauppamalliin. Näin ollen klikkauksen hinta on sitä suurempi, mitä enemmän hakusanalla on kilpailua.

Suomessa CPC-hinnat ovat yleensä kalleimmillaan muutaman kymmenen euron luokassa ja edullisimmillaan muutamissa senteissä. Kansainvälisillä markkinoilla klikkihinnat voivat kalleimmillaan olla useissa sadoissa euroissa.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä CPC-hinnoista eri toimialoilla:

 • Hakusanamainonta
  • Matkailu: 10-100 euroa
  • Kulutustavarat: 5-50 euroa
  • Palvelut: 2-20 euroa
 • Display-mainonta
  • B2B: 1-10 euroa
  • B2C: 0,5-5 euroa
 • Youtube-mainonta
  • Videomainokset: 0,1-10 euroa
  • TrueView-mainokset: 0,01-0,1 euroa

Lopullinen tavoite CPC:lle on saada mahdollisimman paljon arvoa mainosrahoille. Tämä tarkoittaa, että klikkausten tulisi johtaa myyntiin, liideihin tai muihin tavoitteisiin. Jos klikkaukset eivät johda haluttuihin tuloksiin, CPC:n on oltava alhaisempi.

CPC:n optimointiin on olemassa useita keinoja. Yksi tärkeimmistä on käyttää kohdennettua mainontaa. Kun mainokset kohdistetaan oikealle kohdeyleisölle, ne ovat todennäköisemmin kiinnostuneita niistä ja klikkaavat niitä. Toinen keino CPC:n optimointiin on käyttää laadukkaita mainoksia. Mainosten tulee olla relevantteja ja houkuttelevia, jotta ne saavat ihmiset klikkaamaan niitä.

Loppujen lopuksi hyvä CPC on sellainen, joka johtaa haluttuihin tuloksiin. Jos et ole varma, mikä on sinulle hyvä CPC, voit kokeilla erilaisia arvoja ja seurata niiden vaikutuksia.

Kuinka laskea ja optimoida CPC

CPC:n laskeminen on suhteellisen yksinkertaista: seuraava klikkihinta lasketaan jakamalla mainonnan kulut klikkausten määrällä. Esimerkiksi, jos mainonta maksoi 100 euroa ja sai 20 klikkausta, on CPC 5 euroa.

Hyvän CPC:n saavuttaminen vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua ja optimointia. Tässä muutamia vinkkejä:

1. Avainsanatutkimus

Käytä aikaa avainsanatutkimukseen. Löydä ne avainsanat, jotka ovat olennaisia sinun kohdeyleisöllesi ja liittyvät tiiviisti mainostamaasi tuotteeseen tai palveluun. Tarkoituksena on valita avainsanoja, jotka ovat suosittuja, mutta eivät liian kilpailtuja, jotta hinta pysyy järkevänä.

2. Hienosäädä kohdeyleisöäsi

Kohdenna mainoksesi tarkasti oikealle yleisölle. Mitä tarkemmin osut kohderyhmääsi, sitä todennäköisemmin klikkauksista tulee konversioita, ja CPC laskee. Käytä demografisia ja maantieteellisiä suodattimia sekä käyttäjien kiinnostuksen kohteita.

3. Testaa mainoskopioita

Kokeile erilaisia mainoskopioita ja otsikoita nähdäksesi, mikä resonoi parhaiten kohdeyleisösi kanssa. Hyvin suunniteltu ja houkutteleva mainos voi houkutella enemmän klikkauksia ja parantaa kampanjasi tehokkuutta.

4. Seuraa tuloksia ja optimoi

Seuraa kampanjasi suorituskykyä jatkuvasti ja tee tarvittavat muutokset. Analysoi, mitkä avainsanat ja mainokset toimivat parhaiten ja sijoita budjettisi niiden perusteella.

CPC ja kilpailutilanne

On tärkeää ymmärtää, että CPC:hen vaikuttaa myös kilpailutilanne. Jos markkinalla on paljon muita mainostajia, CPC voi nousta. Tässä tapauksessa voi olla järkevää harkita muita mainosmuotoja tai kohderyhmää, jossa kilpailu on vähäisempää.

Päätelmä

Hyvä CPC on keskeinen osa menestyksekästä verkkomainontaa. Kun ymmärrät tavoitteesi, teet huolellista avainsanatutkimusta, kohdennat mainokset oikealle yleisölle ja optimoit kampanjasi jatkuvasti, voit saavuttaa kustannustehokkaan CPC:n ja parantaa mainonnan tehokkuutta. Muista seurata tuloksia ja tehdä tarvittavat muutokset, jotta pysyt kilpailun kärjessä.

Leave a Reply