You are currently viewing Orgaaninen Näkyvyys Google
Orgaaninen Näkyvyys Google

Orgaaninen Näkyvyys Google

Orgaaninen näkyvyys Googlessa on verkkosivustosi kyky näkyä hakutulossivuilla ilman, että joudut maksamaan mainoksista. Tämä on erittäin tärkeä tekijä verkkoliikenteen hankkimisessa ja potentiaalisten asiakkaiden tavoittamisessa verkossa. Kun verkkosivustosi näkyy korkeammalla hakutuloksissa, se houkuttelee enemmän kävijöitä ja lisää mahdollisuuksia liiketoiminnallesi. Tässä artikkelissa käsittelemme orgaanisen näkyvyyden parantamisen perusperiaatteita ja annamme vinkkejä siitä, miten voit saavuttaa paremman sijoituksen Googlen hakutuloksissa.

Orgaanisen näkyvyyden perusteet

Orgaanisen näkyvyyden parantamiseksi on tärkeää ymmärtää, miten hakukoneet, kuten Google, toimivat. Kun käyttäjä tekee haun Googlessa, hakukone pyrkii tarjoamaan kaikkein relevantimmat ja hyödyllisimmät tulokset. Hakukoneoptimoinnin (SEO) tarkoitus on auttaa Googlea ymmärtämään, että juuri sinun verkkosivustosi tarjoaa parhaan vastauksen käyttäjän kysymykseen tai tarpeeseen.

1. Valitse oikeat avainsanat

Avainsanat ovat SEO:n kulmakiviä. Ne ovat niitä sanoja tai lauseita, joita käyttäjät kirjoittavat hakukoneeseen etsiessään tietoa, tuotteita tai palveluita. Valitse avainsanat huolellisesti. Ne tulisi olla relevantteja verkkosivustosi aiheeseen, ja sinun on otettava huomioon, mitä käyttäjät todennäköisesti etsivät. Esimerkiksi, jos myyt luonnonkosmetiikkaa, avainsanat kuten “luonnonkosmetiikka”, “luonnolliset kauneustuotteet” ja “luontoystävälliset ihonhoitotuotteet” voivat olla hyviä valintoja.

2. Luo laadukasta sisältöä

Laadukas sisältö on avain orgaanisen näkyvyyden parantamiseen. Kun käyttäjät saapuvat verkkosivustollesi, he odottavat löytävänsä hyödyllistä ja informatiivista sisältöä. Tämä voi olla blogikirjoituksia, artikkeleita, videoita tai kuvia – riippuu siitä, millaista sisältöä kohderyhmäsi arvostaa eniten. Sisällön tulisi vastata käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin, ja se tulisi esittää selkeällä ja helposti ymmärrettävällä tavalla.

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.

3. Optimoi verkkosivustosi

Verkkosivuston tekninen rakenne ja suorituskyky vaikuttavat suuresti orgaaniseen näkyvyyteen. Tärkeitä tekijöitä ovat esimerkiksi sivuston nopeus, mobiiliystävällisyys ja URL-rakenne. Lisäksi avainsanojen käyttö oikein sivuston eri osissa, kuten otsikoissa, meta-kuvauksissa ja sisällössä, on välttämätöntä. Google käyttää näitä merkkeinä ymmärtääkseen, mistä sivustosi käsittelee.

4. Hanki ulkoisia linkkejä

Ulkoiset linkit, eli linkit muilta verkkosivuilta takaisin omaan sivustoosi, ovat tärkeä osa SEO:ta. Google arvostaa näitä linkkejä osoituksena siitä, että sivustosi on arvokas ja luotettava. Pyri saamaan laadukkaita ja relevantteja linkkejä muilta sivustoilta. Voit tehdä tämän esimerkiksi julkaisemalla vieraskirjoituksia tai osallistumalla alan foorumeille ja keskusteluihin.

Steps orgaanisen näkyvyyden parantamiseksi Google-hauissa

1. Valitse oikeat avainsanat

Ensimmäinen askel orgaanisen näkyvyyden parantamisessa Google-hauissa on avainsanojen valitseminen. Tutki perusteellisesti, mitkä avainsanat liittyvät liiketoimintaasi ja ovat potentiaalisia asiakkaitesi käytössä. Käytä avainsanatutkimustyökaluja, kuten Google Keyword Planneria, löytääksesi relevantit ja haettavat avainsanat.

2. Luo laadukasta sisältöä

Laadukas sisältö on orgaanisen näkyvyyden perusta. Tuota sisältöä, joka vastaa käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin. Kirjoita informatiivisia blogikirjoituksia, artikkeleita tai tuota videoita ja kuvia, jotka tarjoavat arvoa kävijöille. Sisällön tulee olla hyvin kirjoitettua, visuaalisesti houkuttelevaa ja käyttäjäystävällistä.

3. Optimoi verkkosivustosi

Tekninen SEO on olennainen osa orgaanisen näkyvyyden parantamista. Varmista, että verkkosivustosi on nopea ja mobiiliystävällinen. Käytä avainsanoja otsikoissa, meta-kuvauksissa ja sisällössä. Paranna sivuston rakennetta ja luo helppokäyttöinen navigointi. Tarkista myös, että sivustosi latautuu nopeasti ja että kaikki linkit toimivat.

4. Hanki ulkoisia linkkejä

Laadukkaat ulkoiset linkit ovat vahva signaali Googlelle siitä, että sivustosi on luotettava ja arvokas. Pyri saamaan laadukkaita backlinkkejä muilta verkkosivustoilta, erityisesti sellaisilta, jotka liittyvät alaasi. Osallistu vieraskirjoituksiin, julkaise laadukasta sisältöä ja verkostoidu alan vaikuttajien kanssa.

5. Seuraa ja analysoi tuloksia

Käytä työkaluja kuten Google Search Console, Ahrefs ja Google Analytics seurataksesi orgaanisen liikenteen kehitystä. Seuraa avainsanojen sijoituksia, klikkausmääriä, kävijämääriä ja konversioita. Analysoi tuloksia ja tunnista vahvuutesi ja heikkoutesi. Tee tarvittavat muutokset strategiaasi parantaaksesi orgaanista näkyvyyttäsi Google-hauissa.

6. Päivitä ja optimoi jatkuvasti

Orgaanisen näkyvyyden parantaminen Google-hauissa vaatii jatkuvaa työtä. Päivitä säännöllisesti sisältöäsi, tarkista tekninen SEO ja jatka linkkien hankkimista. Käytä A/B-testausta parantaaksesi otsikoita ja meta-kuvauksia, ja pidä silmällä kilpailijoitasi. SEO ei ole staattinen, vaan dynaaminen prosessi, joka vaatii jatkuvaa optimointia.

Orgaanisen näkyvyyden mittaaminen

Orgaanisen näkyvyyden mittaamiseen on saatavilla erilaisia työkaluja, jotka auttavat sinua seuraamaan edistystäsi ja tekemään tarvittavia muutoksia. Kaksi tärkeää työkalua ovat Google Search Console ja Ahrefs.

Google Search Console

Google Search Console (GSC) on yksi tärkeimmistä työkaluista orgaanisen näkyvyyden seurantaan. Se tarjoaa arvokasta tietoa siitä, miten verkkosivustosi suoriutuu Google-hauissa. GSC:ssä voit seurata seuraavia keskeisiä metriikoita:

 1. Klikkaukset: Kuinka monta kertaa verkkosivustosi linkkiä on klikattu hakutulossivulla.
 2. Näytöt: Kuinka monta kertaa verkkosivustosi on näkynyt hakutuloksissa.
 3. Keskimääräinen sijoitus: Verkkosivustosi keskimääräinen sijoitus hakutuloksissa tietyille avainsanoille.
 4. CTR (Click-Through Rate): Klikkausprosentti, joka kertoo kuinka moni käyttäjä on napsauttanut verkkosivustosi linkkiä sen näkyessä hakutuloksissa.

Nämä tiedot auttavat sinua ymmärtämään, kuinka hyvin verkkosivustosi suoriutuu orgaanisissa hakutuloksissa. Voit verrata tuloksia aikaisempiin ajanjaksoihin ja tunnistaa, mitkä avainsanat tuottavat eniten liikennettä. GSC antaa myös mahdollisuuden selvittää, mihin sivustosi linkit ovat näkyneet, mikä auttaa sinua seuraamaan ulkoisia linkkejä.

Ahrefs

Ahrefs on monipuolinen SEO-työkalu, joka tarjoaa syvällisempää tietoa orgaanisesta näkyvyydestä. Voit käyttää Ahrefsia seuraaviin tarkoituksiin:

 1. Sivuston seuranta: Ahrefs antaa sinulle tarkat tiedot sivustosi nykyisestä sijoituksesta avainsanoilla, jotka ovat tärkeitä liiketoiminnallesi. Voit nähdä, miten sijoitukset muuttuvat ajan myötä.
 2. Kilpailijoiden analysointi: Ahrefs auttaa tunnistamaan kilpailijoidesi vahvuudet ja heikkoudet. Voit selvittää, mitä avainsanoja he hallitsevat ja oppia heidän strategioistaan.
 3. Backlink-analyysi: Voit käyttää Ahrefsia seuraamaan ulkoisten linkkien määrää ja laatua. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon luotettavia sivustoja linkittää verkkosivustoosi.
 4. Avainsanatutkimus: Ahrefs sisältää laajan tietokannan avainsanoista ja niiden hakuvolyymeistä. Voit käyttää tätä tietoa uusien avainsanojen etsimiseen ja sisältöstrategiasi laajentamiseen.

Google Analytics

Google Analytics on toinen tärkeä työkalu orgaanisen liikenteen mittaamiseen. Se tarjoaa tietoa siitä, miten käyttäjät vuorovaikuttavat verkkosivustosi kanssa. Voit seurata seuraavia tärkeitä metriikoita:

 1. Liikenteen lähde: Google Analytics näyttää, kuinka suuri osa verkkosivustosi liikenteestä tulee orgaanisista hauista. Voit vertailla tätä muihin liikenteen lähteisiin, kuten suoraan liikenteeseen ja maksettuun mainontaan.
 2. Sivunäkymät: Kuinka monta sivunäkymää verkkosivustosi saa orgaanisen liikenteen kautta. Tämä antaa käsityksen siitä, mitkä sivut ovat suosituimpia.
 3. Käyttäjien käyttäytyminen: Voit seurata, kuinka kauan käyttäjät viettävät sivustollasi, kuinka monta sivua he katsovat ja miten he vuorovaikuttavat sivustosi kanssa.
 4. Konversiot: Jos tavoitteenasi on saada käyttäjät suorittamaan tiettyjä toimia, kuten tilaamaan uutiskirjeesi tai ostamaan tuotteesi, voit seurata konversioita ja mitata orgaanisen liikenteen konversioprosenttia.

A/B-testaus

A/B-testaus on tehokas tapa mitata orgaanisen näkyvyyden vaikutusta verkkosivustosi suorituskykyyn. Voit esimerkiksi vertailla kahta erilaista otsikkoa tai meta-kuvausta samalle sivulle ja mitata, kumpi versio houkuttelee enemmän klikkauksia orgaanisista hauista. Tällainen testaus auttaa sinua optimoimaan sivustosi sisällön ja parantamaan CTR:ää.

Seuraa ja Paranna

Orgaanisen näkyvyyden mittaaminen ei ole pelkästään tietojen keräämistä vaan myös niiden analysointia ja toiminnan suunnittelua. Seuraa säännöllisesti orgaanisen liikenteen muutoksia ja reagoi niihin tarvittaessa. Tee tarvittavat muutokset avainsanoihin, sisältöön, tekniseen SEO:han ja linkkeihin parantaaksesi sijoitustasi hakutuloksissa. Muista, että SEO on jatkuva prosessi, ja säännöllinen seuranta ja optimointi ovat avainasemassa orgaanisen näkyvyyden kasvattamisessa.

Orgaaninen näkyvyys markkinointistrategiassa

Orgaaninen näkyvyys on keskeinen osa markkinointia, ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti. Kun verkkosivustosi näkyy korkeammalla hakutuloksissa, se lisää mahdollisuuksiasi tavoittaa kohderyhmäsi ja houkutella heitä sivustollesi. Orgaanisen näkyvyyden parantaminen vaatii kuitenkin aikaa ja vaivaa. Se ei ole pikaratkaisu, vaan pitkäjänteinen strategia.

Orgaanisen näkyvyyden parantamisen vinkkejä

Tee tutkimusta avainsanoista

Tutkimustyö avainsanoista on keskeinen osa SEO:ta. Käytä aikaa selvittääksesi, mitä avainsanoja käyttäjät todennäköisesti käyttävät etsiessään tuotteitasi tai palveluitasi. Voit käyttää avainsanatutkimustyökaluja, kuten Google Keyword Planneria, saadaksesi arvokasta tietoa siitä, mitkä avainsanat ovat suosittuja ja kilpailtuja.

Luo laadukasta ja relevanttia sisältöä

Sisällön laatu on yksi suurimmista tekijöistä, jotka vaikuttavat orgaaniseen näkyvyyteen. Pyri tuottamaan sisältöä, joka vastaa kohderyhmäsi tarpeisiin ja on informatiivista sekä houkuttelevaa. Muista myös päivittää sisältöä säännöllisesti, jotta se pysyy ajantasaisena ja houkuttelevana kävijöille.

Optimoi verkkosivustosi teknisesti

Tekninen SEO on vähintään yhtä tärkeää kuin sisällöllinen SEO. Varmista, että verkkosivustosi on nopea, mobiiliystävällinen ja helppokäyttöinen. Käytä avainsanoja oikein otsikoissa, meta-kuvauksissa ja muissa teknisissä osissa sivustoa. Lisäksi huolehdi siitä, että sivuston rakenne on selkeä ja looginen.

Hanki laadukkaita ulkoisia linkkejä

Laadukkaat ulkoiset linkit ovat edelleen yksi tehokkaimmista tavoista parantaa orgaanista näkyvyyttä. Pyri saamaan linkkejä arvostetuilta verkkosivustoilta, jotka liittyvät aiheeseesi. Voit tehdä tämän luomalla houkuttelevaa sisältöä, joka houkuttelee muita sivustoja linkittämään siihen.

Seuraa ja mukaudu

Seuranta on keskeinen osa orgaanisen näkyvyyden parantamista. Käytä SEO-työkaluja, kuten Google Search Consolea ja Ahrefs:ää, seurataksesi sivustosi suoritusta. Analysoi tuloksia ja tee tarvittavat muutokset strategiaasi. SEO ei ole staattinen prosessi, vaan se vaatii jatkuvaa seurantaa ja optimointia.

Johtopäätös

Orgaaninen näkyvyys Googlella on keskeinen osa menestyksekästä verkkosivustoa ja markkinointistrategiaa. Valitsemalla oikeat avainsanat, tuottamalla laadukasta sisältöä, optimoimalla verkkosivustosi ja hankkimalla laadukkaita ulkoisia linkkejä voit parantaa sijoitustasi hakutuloksissa ja houkutella enemmän kävijöitä. Muista myös seurata ja mukautua strategiaasi jatkuvasti. Orgaanisen näkyvyyden parantaminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta se voi tuoda merkittäviä tuloksia liiketoiminnallesi pitkällä aikavälillä.

Leave a Reply